Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Карлос Контрера: Насилието над полицаи е недопустимо!

Хората в гетата живеят по други правила, имат различно светоусещане, отбеляза общинският съветник от ВМРО

30.04.2019 | 20:16 Редактор: Василена Василева
Карлос Контрера: Насилието над полицаи е недопустимо!

От "Атака" с ултиматум към Каракачанов след инцидента в Куклен. Депутатът от "Обединени патриоти" и част от ръководството на "Aтака" Павел Шопов призова вицепремиера да се справи с ромската престъпност. В противен случай щял да бъде сменен. 

Предупреждението е по повод скандала, който избухна заради силна музика и нападение срещу полицейски екип в Куклен. Припомняме, че бяха арестувани седем души. Вчера прокуратурата удължи ареста на петима от тях. 

"По-важно е подобен тип проблеми с обитателите на ромските гета, да бъдат разрешени. Като че ли има епидемия от системни обществени прояви, генерирани от тези хора. Защото при тях важат други правила, има друг ред и различно светоусещане", коментира в студиото на "Денят ON AIR" общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

"Обитателите на гетото нямат нищо общо с нашия общоприет морал. Не може да нападаш служители на реда или пък лекари, които са дошли, за да ти спасят живота", допълни още той.

По думите му, от ВМРО години наред се опитвали да насочат общественото внимание по темата. За съжаление - без успех.

"Очевидно е, че в страната ни има проблем с насилието над полицаи. Това нито е първият, нито последният подобен случай. Спомнете си събитията през изминалата година в Ботевград, когато се наложи жандармерията да се намеси и да стреля", отсече Контрера.

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че на първо място трябва да бъде подобрено състоянието на правоохранителните органи в страната.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК