Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Обединени патриоти" разделени на евровота. Защо?

Александър Сабанов от ВМРО коментира темата в "Денят ON AIR"

18.04.2019 | 20:50 Редактор: Ралица Братанова

Ден преди изтичането на срока за подаване на заявления в ЦИК за участие в евровота, ВМРО се регистрираха и официално отиват самостоятелно на избори. "Атака" и НФСБ също ще се явят отделно.

"Ако не се явим трите партии от формацията, няма смисъл да се явяваме по две срещу една, тъй като това ще доведе до разцепление. Ние поставихме условие да се направят вътрешни избори, чрез които да бъде избран водача на листата и тя да се  нареди според това кой какво заслужава. Нямаше време, затова излъчихме нашия водач - Ангел Джамбазки", посочи депутатът от ВМРО Александър Сабанов в "Денят ON AIR".

Сабанов коментира, че Ангел Джамбазки е един от най-известните и разпознаваемите евродепутати. По думите му той е в десятката на най-активните и в европарламента.

Депутатът от ВМРО посочи, че "Обединени патриоти" не са се разцепили, а резултатите от евровота ще покажат кой от формацията заслужава повече доверие и кой вече го е заслужил.

"От ВМРО винаги сме били за добрия тон. Трябва да се работи за евровота и няма за кога да се усмиряване и събираме. Ние сме убедени, че Ангел Джамбазки ще е евродепутат", заяви Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Стана ясно, че в листата на ВМРО за евровота ще участват Андрей Слабаков и Димитър Шивиков. По думите на народния представител от ВМРО всички кандидати в нея са граждански лица, които са известни и свестни.

Александър Сабанов призова гражданите да излязат да гласуват, независимо за коя партия. По думите му най-важно за изборите е да има избирателна активност. Той коментира, че 35% от българите все още не са решили за кого да гласуват и че те могат да променят изцяло социологическите данни, валидни до този момент.

Според него оставките във властта заради скандалите с апартаментите не успокояват гражданите, а единствено оставят у тях горчив вкус.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК