Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Цифровизация, сигурност, кохезионна политика - приоритети на ГЕРБ за евроизборите

Искали да покажат на хората защо е важно да гласуват

17.04.2019 | 20:04 Редактор: Василена Василева
Цифровизация, сигурност, кохезионна политика - приоритети на ГЕРБ за евроизборите

"Остава близо месец до евроизборите. На фона на калта, с която кампанията ни бива заливана, се стараем да залагаме на повече позитивизъм. Искаме да покажем на хората какъв е всъщност смисълът от Европа, какво печели страната ни от ЕС, както и те самите. Тъй като това е нещото, което вълнува обществото пряко", посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

Toй бе категоричен, че вотът на всеки един гражданин е от изключително значение на тези избори, тъй като всичко, излято в публичното пространство до 26 май щяло да изчезне. Животът обаче след това щял да продължи да си тече и тези избори щели да бъдат определящи за бъдещето.

Преди дни ГЕРБ и СДС представиха платформата, с която ще се явят на евроизборите. Тя включва 13 секторни политики, сред които са сигурността, цифровата и социалната икономика, инфраструктурата, кохезионната политика.

"Основните ценности, които ще защитаваме, ще бъдат справянето с кибератаките, повече средства за малките населени места, равен достъп до образование, качествено здравеопазване и увеличаване на разходите за отбрана в ЕС.

Приоритетите на партията бяха представени от част от кандидатите на ГЕРБ за европарламента. Сред най-важни за страната ни участниците в листата определиха влизането на България в Шенген и еврозоната и увеличаване на бюджета, с който ще разполагаме през следващите години в рамките на ЕС.

Водачът на ГЕРБ за изборите през май е сегашният еврокомисар Мария Габриел. Сред кандидатите за членове на Европейския парламент са още досегашни евродепутати и бивши министри. 

ГЕРБ ще се явят заедно със СДС на предстоящия вот, а номинациите на "старата десница" са Александър Йорданов и Илия Лазаров.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.