Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Евродепутатите ни се изложиха с пакета "Макрон", заяви Милен Керемедчиев

Битката в Европа е Северозапад срещу Североизток - пилеем бъдещето си в междупартийни боричкания, подчерта още той

26.03.2019 | 20:52 Редактор: Иван Берберов
Евродепутатите ни се изложиха с пакета

Протести в Страсбург бележат гласуването на пакета "Мобилност". Утре пристигат и стотици превозвачи за протест срещу приемането на пакета. 

"Това е абсолютно безобразие от страна на нашите евродепутати. Народните представители имат работата да присъстват и да защитават своите избиратели. Това е най-важният въпрос за гласоподавателите ни. Още повече, че предстоят европейски избори. Това показа на какво са способни. Бареков даже не искам да го коментират. Непоследователността и шизофренното му поведение не носи нищо хубаво на хората. Маринов беше много арогантен. Следващият парламент ще има много по-антиевропейски партии. Дълго време няма да има Европейска комисия. Тези партии ще блокират много политики. Ако пакетът "Макрон" бъде приет – кой знае кога ще може да се правят промени", посочи бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.   

Според думите му в "Денят ON AIR" този пакет ще доведе до много фалити на български превозвачи. 

"Макрон се опитва да започне конфликт. Неговите мерки биха закрепили разклатената му позиция във Франция. Битката е Северозапад срещу Североизток. Не искам да си помислям какво ще се случи, ако загубим. В Европа се надига краен национализъм. Има шанс ЕС да не бъде същият след утре. По време на Европредседателството си можехме да направим повече. Получихме сигнал какво ни очаква още с визитата на Макрон във Варна. България има различна позиция с по-големите държави в ЕС. Бъдещето на страната ни се пилее в междупартийни боричкания", изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте ни във Facebook ТУК