Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Евроизборите ще бъдат отрезвяващи – рейтингите ще станат ясни, заяви Александър Сабанов

Оръжията не убиват – хората убиват, изтъкна депутатът от ВМРО

21.03.2019 | 20:30 Редактор: Иван Берберов
Евроизборите ще бъдат отрезвяващи – рейтингите ще станат ясни, заяви Александър Сабанов

Идват избори и партиите стягат редиците си. "Обединените патриоти" се показват като не чак толкова обединени, що се касаят евроизборите. Но възможно ли е войводите да се явят заедно? Възможно ли е да изберат лидер на листата? 

"Възможно е трите партии заедно да се явят на изборите. Няма как обаче 2/3 от "Патриотите" да се явят. Това е невъзможно. Ние искаме да се обединим. На когото хората вярват повече – той ще бъде водач на листата. Единственият начин, по който ще определим лидера на листата, са вътрешни избори в ОП. Но не виждам драма да се явим и поотделно. Ние от ВМРО не се притесняваме", категоричен беше в "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов.  

Народният представител подчерта, че партията му иска да има добър тон в малката коалиция. 

"Но ако се явим заедно, ще бъде именно заедно. А не единият партньор да бъде отритнат. Каракачанов апелира да се явим заедно. Тези евроизбори ще повлияят отрезвяващо – ще се разбере кой какъв рейтинг има. Желая на ГЕРБ и СДС да постигнат по-добри резултати от преди", каза още той пред Bulgaria ON AIR. 

Темата за законното притежание на оръжия винаги вълнува обществото. Според Сабанов в България и Румъния са най-рестриктивните законодателства, касаещи притежаването на боеприпаси и оръжия.

"Ние подкрепяме притежанието на оръжие в домашни условия, но без то да може да бъде изкарвано навън. Но ни най-малко не става дума за американския модел. Нека не забравяме, че оръжията не убиват хората. Хората убиват хора. Стане ли инцидент – веднага почва да се говори за забрана на оръжията. Всъщност става въпрос за психични болестни състояния. Не е опасно да притежаваш оръжие. Тези, които искат да притежават оръжие, първо трябва да имат чисто свидетелство за съдимост, след това минават курс, след това минават през Националната следствена служба, където ги проверяват обстойно, след това се отива в районното управление, където началникът и кварталният инспектор трябва да разрешат притежаването на оръжие", обясни гостът.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте ни във Facebook ТУК