Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Демокрацията трябва да работи за всички, отсече патриот

Защо ВМРО не подкрепи президентското вето за Изборния кодекс?

07.03.2019 | 20:37 Редактор: Василена Василева
Демокрацията трябва да работи за всички, отсече патриот

"От ВМРО наистина призовахме президента Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, но това се отнасяше само за текстовете, отнасящи се за преференциалния вот. И ако след това го бяхме подкрепили, то щяхме да влезем в конфликт със самите себе си, тъй като не сме съгласни с доста от написаното." 

Това посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов.

Повод за коментара му стана отхвърленото вчера с пълно единодушие вето на президента, наложено по текстове от Изборния кодекс. Това бе поредното заседание, провело се в отсъствието на депутатите от БСП, които след приемането на атакувания от президента закон за изменения на Изборния кодекс, напуснаха парламента. 

"За "Обединени патриоти" е правилно демокрацията да работи за всички граждани. Например хората, които живеят в малките населени места, би следвало сами да избират своя кмет. Така е справедливо", обясни Сабанов.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази мнение, че президентът Радев безспорно е бил подведен от съветниците си. А тепърва предстои от ВМРО да направят нови предложения за други текстове в Изборния кодекс, с които по-рано не са били съгласни.

"Когато има внесен законопроект, той трябва да бъде разгледан. И колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре. Това няма нищо общо с предстоящите избори", отсече още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте повече във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК.