Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

100 години от рождението на журналиста и преводача Петко Бочаров

Годишнината беше отбелязана в БТА от негови колеги и близки
Публикувана: От:

Още по темата

 

100 години от рождението на журналиста и преводача Петко Бочаров. Годишнината беше отбелязана с церемония в БТА от негови колеги и близки. На нея са показани части от филма, направен за него. Журналистът почина през 2016 година.

"Петко беше неуморим. Работеше, пишеше, интересуваше се. Никога не скучаеше. Може да гледа атлас, да гледа речник, това беше един любознателен човек", сподели съпругата на журналиста Дора Бочарова в "Денят ON AIR.

Журналистката Даниела Кънева отбеляза, че Бочаров е бил мъдър човек, който е знаел какъв е смисълът на присъстието на всеки човек на планетата. По думите ѝ той е вярвал, че с всяко нещо - дори и с грешките - човек отива към по-добро. Тя го нарече гуру на положителната журналистика.

Валентин Измирлиев припомни честването на 90-годишнината на Петко Бочаров.

"Тогава възникнаха две идеи - да направим филм за него, аз се наех с тази работа, мой приятел продуцент направи организация и направихме този филм. Втората идея беше да започне да пише биографична книга за себе си", сподели журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че днес е възникнала идея да се изгради паметник в памет Петко Бочаров или пък да се кръсти улица на негово име, или да бъде обявен за почетен гражданин на София.


Гледайте видеото с целия разговор.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )