Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ивайло Калфин: АБВ остана без отговор от БСП за коалиция

България все по-зле използва механизмите на ЕС – проблемът е в нас самите, отбеляза още той

18.02.2019 | 20:07 Редактор: Иван Берберов
Ивайло Калфин: АБВ остана без отговор от БСП за коалиция

Партия АБВ предложи коалиция на БСП. Социалистите от "Столетницата" казаха само, че ще имат едно на ум за АБВ когато дойдат евроизборите. 

"Няма окончателен и официален отговор. Това се приема като отказ на БСП да влезе в коалиция с АБВ. Излизането на социалистите от парламента не се среща като действие в развитите държави. Аргументите им, че се подкопават демократичните принципи с промените в ИК, задействаха инстинкта за самосъхранение на Борисов. България все по-зле използва механизмите на ЕС. Проблемите са у нас, не в Брюксел. Важно е българските представители да знаят къде сме в света. Порочното участие в ЕС е в София, в липсата на решения", подчерта бившият министър на външните работи Ивайло Калфин. 

Той поясни в студиото на "Денят ON AIR", че платформата на АБВ ще брани националния интерес на българите. Опитваме се в АБВ да предлагаме и нови лица в листата, допълни гостът. 

Ще излезе ли България с категорично решение за случаите "Скрипал" и "Гебрев"? Според Калфин очевидно има недоверие към нас, за да се намесят чужди разузнавания и следствия.

Темата премина и към политическото напрежение във Венецуела. "Интересът към Венецуела е поради полезните им изкопаеми, а не, че хората живеят лошо. Армията там е на страната на Мадуро. Той трябва да отвори границите и да пусне хуманитарната помощ", заяви Ивайло Калфин пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК