Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Партиите се стягат за евровота. Какво предстои?

Коментар по темата от Валерия Велева и Иво Инджов
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Това, което видяхме от съвещанието на ГЕРБ, най-малко се говореше за битката за Европа и как ще изглежда тя. За всичко друго се говореше, но не и за това. Това съвещание остана в медийното пространство със силната критика на Борисов", така журналистката Валерия Велева коментира националната предизборна среща на ГЕРБ. 

В нея участваха около 2000 души, сред които народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистката коментира, че Борисов е дал точна диагноза на състоянието на ГЕРБ - партия, която от 10 години е на власт, обрасла с много проблеми, заболяла от самодоволство, самодостатъчност. 

Според нея тази диагноза е точна, въпросът е дали не е закъсняла и дали е точен моментът, в който трябва да бъде поставена. 

"ГЕРБ е партията на властта, партията, която се е сраснала с държавата и ще консумира негативите от това свое състояние, неизбежно е. Въпросът е до колко опозицията ще успее да има инициативата в тази битка", обясни политологът Иво Инджов пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи битка със сигурност ще има, защото през 2019 година ще се проведат 2 вида избори. Според него е възможно да има и предсрочни избори. Той коментира, че ГЕРБ е омръзнала на хората, но големият проблем е, че няма силна алтернатива в опозиционното пространство.

Според Валерия Велева премиерът е притеснен от социологическите проучвания. 

"Той казваше, че има собствена социология, която е улицата. Този път вероятно вижда, че социологията на улицата и официалната съвпадат. Той вижда това недоверие, срива в рейтинга на ГЕРБ и затова поставя тези въпроси", заяви журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога Иво Инджов какво ще се случи с ГЕРБ зависи до голяма степен от състоянието на опозицията.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )