Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

НСО срещу МВР: Да се срещнат и да разрешат проблема, призова ген.-майор Румен Ралчев

Той коментира, че въпросът не трябва да се разрешава на пътя

26.11.2018 | 21:00 Редактор: Ралица Братанова
НСО срещу МВР: Да се срещнат и да разрешат проблема, призова ген.-майор Румен Ралчев

Преди няколко дни в интернет пространството излезе клип, на който е заснет скандал между НСО и катаджия заради пътно нарушение. Гражданинът, качил клипа, обясни, че от автомобила, движел се в насрещното, е изляза Десислава Радева. Президентшата отрече да е била в колата в този момент. Румен Радев на свой ред коментира, че тези случаи са зачестили и са поръчани суперпродукции, за да се нагнетява медийна истерия.

Според тамплиера акад. ген.-майор Румен Ралчев видеоклипът не може да има политически привкус.

"Извадено от контекста това е един случай от ежедневието, приложен на политическата сцена. В него се говори за нещо, което не е показано. Този клип го разглеждам като втора серия, липсва първа. Отзад стои един полицейски автомобил - би трябвало в него да са включени аудио и видеозаписи", коментира  Румен Ралчев в студиото на "Денят ON AIR".

По неговите думи трябва да има вътрешен документ между МВР и НСО, който да определя какво се прави, когато се случи подобен инцидент и не е необходимо проблемът да се решава на пътя, още по-малко на правителствения маршрут. 

"Винаги могат да се намерят трима свидетели, които да кажат, че не се е движила в насрещното. По-важното е двете служби - НСО и МВР, да се срещнат и този въпрос не да се разрешава в медиите, а по един ясен и категоричен начин", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.  

По неговите думи ескалирането на напрежението между двете служби може да доведе до необратими последици в бъдеще.

Той обясни, че от 2009 г. не са увеличавани заплатите на служителите на НСО и винаги в края на годината институцията е на минус. Според него в момента службата разполага със здрав екип.

Гледайте видеото с целия разговор.