Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Камен Воденичаров: Битката с политическия елит у нас е изморителна

Хората са обезверени, отбеляза актьорът пред Bulgaria ON AIR

20.11.2018 | 20:31 Редактор: Василена Василева
Камен Воденичаров: Битката с политическия елит у нас е изморителна

Гражданско недоволство срещу ниския стандарт на живот и управлението на държавата. Протестите срещу цените на горивата и за по-висок стандарт на живот у нас продължават. В редица градове на България отново имаше демонстрации, бяха блокирани възлови булеварди. 

"За съжаление пропуснахме редица възможности да реформираме нашата прекрасна страна. Зацикляме в едни и същи сфери по няколко пъти през няколко години. Останалите народи от Източна Европа като че ли успяха да намерят баланса, нещо, което при нас обаче не се наблюдава", коментира в студиото на "Денят ON AIR" актьорът Камен Воденичаров.

По думите му отговорни за случващото се са всички граждани, тъй като именно те са тези, които трябва да изискват каквито и да било промени от политиците.

"Друг е въпросът обаче, че народните представители се фокусират върху далаверите, кражбите и т.н. А хората са обезверени. Населението ни се топи. Много наши сънародници се пръснаха по целия свят и никой не е в състояние да ги упрекне, защото те потърсиха реализация и бъдеще за себе си и децата си. Битката с тази политическа класа в държавата ни е много изморителна", каза още Камен Воденичаров в студиото на Ганиела Ангелова.

Междувременно стана ясно, че началникът на кабинета на вицепремиера в оставка Валери Симеонов - Марияна Николова, ще заеме неговото място. Тя е адвокат по професия. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита". Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

Вижте видеото с целия разговор!