Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Презастроихме морето с хотели, които не ни трябват, убеден е Румен Драганов

Пътят е да си професионалист и да работиш, посочи той пред Bulgaria ON AIR

16.11.2018 | 20:35 Редактор: Тодор Петров
Презастроихме морето с хотели, които не ни трябват, убеден е Румен Драганов

Зимният туристически сезон чука на вратата, а от хотелиерския и ресторантьорския бранш алармират, че липсват кадри.

"Имаме десетки хотели и ресторанти, в които има кадри, те си работят. Туризмът е семеен бизнес. Къде няма персонал - където не сме си направили формулата. Имате един човек, който лежи цяла година, догодина го искате енергично да тича и сервира. Пътят е да си професионалист и да работиш", обясни директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

"Даваме 2,4 млрд. лева, за да отидат на Терминал 2. Бедните българи даваме пари за обучение на нашите деца да отидат да работят в Германия. Едни хубави деца ги изпращаме в чужбина, къщите тук се срутват, селата обезлюдяват...", алармира от своя страна той пред Bulgaria ON AIR.

Драганов е на мнение, че сме инвестирали милиарди "в някакви хотели, в нещо сезонно, с твърдението, че туристите идвали през лятото в България". Според него сме инвестирали в концепцията "Балкантурист" от 1953 година.

"Абсолютно грешна концепция. Презастроихме морето с хотели, които не ни трябват", подчерта директорът на Института за анализи и оценки в туризма.

Според него сме направили системата така, че си унищожаваме хората и не сме създали организация бизнесът да поеме дуалното обучение. На страната ни са необходими около 60 нови лифта, смята гостът в предаването "Денят ON AIR".

Румен Драганов коментира и ексклузивната новина за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, която премиерът Бойко Борисов веднага прие. Лидерът на НФСБ хвърли оставка след 26 дни на протести от страна на майките на деца с увреждания и техни съмишленици.

"Оставката на Валери Симеонов не решава проблема на майките на деца с увреждания. Чу и спря шума на Слънчев бряг. Даде глътка вяра на хората от Несебър, Равда и Свети Влас, че някой може да спре това абсолютно беззаконие, което тероризираше местното население и туризма. Той даде много добър пример как държавата трябва да се вслушва в съветите на местното население", каза Драганов.