Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот: България няма да подкрепи Глобалния пакт на ООН за миграцията

Може да превърне страната ни в мигрантско гето, смята Красимир Богданов

15.11.2018 | 21:00 Редактор: Тодор Петров
Патриот: България няма да подкрепи Глобалния пакт на ООН за миграцията

България няма да подкрепи Глобалния пакт на ООН за миграцията. Имаме обективни причини да не станем част от това световно споразумение. България се намира в такава невралгична зона, която може да превърне страната ни в транзитен коридор. Може да се превърне в мигрантско гето.

Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" (ОП) Красимир Богданов пред Bulgaria ON AIR. Предстои пактът да бъде гласуван на 10 и 11 декември на междуправителствена конференция в Мароко. До момента от споразумението официално се отказаха САЩ, Унгария и Австрия. 

Според Богданов условията в пакта узаконяват нелегалната миграция. Народният представител от ОП коментира и Бюджет 2019, който се превърна в "ябълка на раздора" между управляващи и опозиция.

Този бюджет е най-добрият, който е постиган през последните години. В големи обществени сфери в частния сектор, като че ли ръстът на заплатите изостава от този на държавните служители. Държавата има много малко механизми да влияе върху формирането на работните заплати в частния сектор.

Междувременно правителството реши най-бедните пенсионери у нас да получат по 40 лева за Коледа. За целта ще бъдат отпуснати допълнителни над 51 млн. лева. Депутатът от ОП посочи, че 40 лева е малка глътка въздух в края на годината и пенсионерите ще могат да си позволят нещо за празниците.

А на фона на зачестилите и увеличаващи се протести в страната, гостът в предаването "Денят ON AIR" коментира, че на този етап трябва да държим на стабилността. Богданов добави, че има механизми, които дават възможности на управляващите да удовлетворят исканията на протестиращите граждани.

"Бюджетната комисия говори, че трябва да бъде регулиран таванът на надценките на горивата", даде пример той.