Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Ген. Васил Василев: Българската полиция служи на народа и той трябва да я види

Според него честването на полицейския празник трябва да е пред Паметника на Незнайния войн
Публикувана: От:

Още по темата

 

Полицията отбелязва професионалния си празник. В София беше отслужена литургия и бяха поднесени венци в памет на загиналите полицаи при изпълнение на задълженията им. През 1998 г. празникът е бил възобновен, след като близо 50 години не е честван.

"Тържествата за българската полиция се правеха пред Паметника на Незнайния войн. Там стоеше министър-председателят, президентът на републиката, председателят на Народното събрание, всички депутати, българският патриарх. Обръщам се към ръководството да върне обратно честването пред Паметника на Незнайния войн, там където ще дойдат гражданите. Българската полиция служи на този народ и той трябва да я види", категоричен беше ген. Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ръководството на министерството трябва да убеди, че полицията трябва на народа, защото изпълнява задължения, които никоя друга структура не изпълнява. 

"Трябва да се положат много усилия. Материалното оборудване на полицията е изостанало с десетилетие. Българският полицай трябва да има стабилна заплата и да има пакет социални придобивки, които да пази. Той няма право да работи друго, затова трябва да се пристъпи към този диференциран подход", коментира Бившият директор на "Национална полиция" пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи по този начин всеки ще си пази мястото. Според него, за да си вършат работата служителите, не трябва да бъдат забавяни заплатите им.

Гледайте видеото с целия разговор!

Коментари ( 1 )
  • 1

    Emil Cholakov

    08 ное 2018 | 21:32

    намирам информацията за недостоверно тъй като фактите говорят и освен това друг факт че в Европа по глава на население смес най-голям брой полиция Знаеш ли защо и как действа полицията да използвам случая да кажа че в Европа с най-голям брой и джамии по глава на население в сравнение с Турция помислете никой не служи на народа и скоро ще сме без народ