Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Държавата не се крепи на Валери Симеонов, подчертаха журналисти

Докъде ще стигнат скандалите в ОП и как ще продължат от ГЕРБ – коментират Валерия Велева и Евгени Петров

24.10.2018 | 20:45 Редактор: Иван Берберов
Държавата не се крепи на Валери Симеонов, подчертаха журналисти

Извинение и неподадена оставка – протестът на майките на деца с увреждания продължава с  призива към Валери Симеонов "Не ставаш за този пост!".

"Никой не е повярвал, че извинението на Симеонов е искрено. Самият той каза в телевизионно студио, че не иска да се извинява. Явно е, че премиерът го е накарал да се извини. Валери Симеонов не смята, че е направил грешка – поради това звучи неискрено. Извинението не свали напрежението, а дори го ескалира", отбеляза журналистът Валерия Велева. 

В студиото на "Денят ON AIR" тя добави, че всичко, което твори Валери Симеонов, се струпва на главата на ГЕРБ. 

"ГЕРБ са потърпевши от просташкия му език. Борисов е в незавидна ситуация. Той казва, че оставката на Симеонов би счупила управляващата конструкция. Валери Симеонов ли крепи тази конструкция? Разковничето на проблемите в "Обединени патриоти" са предстоящите евроизбори. Не може Валери Симеонов да бъде човекът, поради когото държавата трябва да спре да диша. Борисов го запази, заради сложните коалиционни взаимоотношения. Няма да се размине без отстраняване на Симеонов", категорична бе тя. 

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Евгени Петров се съгласи с колегата си, че правителството не се крепи на Симеонов.

"Междуличностните отношения в "Обединени патриоти" са много сериозни и Борисов не иска да си пъха пръста там. Обществото не е готово за предсрочни избори. Никой не прави избори около Коледа или януари и февруари. А май месец идват евроизборите. Ако трябва да вярваме на Борисов, че оставката на Симеонов би счупила управлението, то какво губят майките?", посочи той.