Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Валери Симеонов няма право на такова отношение, заяви Ивайло Калфин

По неговите думи за подобно отношение към хората в други държави министърът си отива

19.10.2018 | 20:33 Редактор: Ралица Братанова
Валери Симеонов няма право на такова отношение, заяви Ивайло Калфин

Оставка на вицепремиера Валери Симеонов поискаха от БСП и протестиращите майки на деца с увреждания. Причината е, че в интервю пред партийната си телевизия Симеонов ги нарече "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Според Симеонов Законът за личната помощ е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора". 

На 24 октомври майките отново ще излязат на протест заради нанесената им обида от вицепремиера.

"Не може един политик да си позволява да говори по такъв начин. Това не е приемлив език за отношение, към която и да е група. После чакаме по някакъв начин съпричастност и разбиране на проблемите", коментира в "Денят ON AIR" бившият социален министър Ивайло Калфин.

По неговите думи за подобен вид отношение към хората в демократичните държави министърът си отива. 

Според него оставката на Валери Симеонов няма да успокои хората, но оставането му и настояването на подобен вид говорене нанася много тежки вреди на управляващите и на всички политици.

Относно законите за хората с увреждания той коментира, че те правят крачка в една добра посока, но няма да решат проблемите.

"Вместо да се смени цялата система и да се потърси начин за повече социализация на хората и техните семейства, ние предлагаме още от същото. Това не решава принципният проблем", заяви Ивайло Калфин пред "Bulgaria ON AIR.