Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Малко вероятно било работата на журналистката да е мотив за убийството ѝ

Според бившия заместник-министър на вътрешните работи Явор Хайтов става въпрос за лични подбуди

08.10.2018 | 20:30 Редактор: Ивайло Николов
Малко вероятно било работата на журналистката да е мотив за убийството ѝ

Продължава разследването на убийство на 30-годишна журналистка в Русе. Полицията работи по всички версии, но задържани за жестокото престъпление към момента няма. Тялото на жената е открито в събота в храсти в близост до река Дунав. Жената е била изнасилена и брутално убита. Наред с всички версии за ужасяващото престъпление е и тази то да е станало заради работата на жената. Бившият заместник-министър на вътрешните работи Явор Хайтов коментира в студиото на "Денят ON AIR", че такъв мотив е малко вероятен според него.

"Аз не изключвам личен мотив, лични подбуди от страна на дееца. Това са едни хипотези, които можем само да гадаем", допълни още той.

Бившият заместник-министър подчерта още, че щом главният прокурор Сотир Цацаров и настоящият вътрешен министър Младен Маринов са отишли в Русе, това показва, че целият държавен апарат работи, за да може бързо да бъде разкрито това жестоко престъпление.

Явор Хайтов обаче подчерта, че това не се знае дали ще може да стане и припомни случая със убийството на сестрите Белнейски и това, че техният убиец получи присъда след години.

"Цялото МВР с прокуратурата трябва много ясно да посочи доказателствата и най-важното, за да бъде успокоено обществото, това трябва да стане бързо", настоя Хайтов пред Bulgaria ON AIR

Той акцентира и на още нещо. Според бившия заместник-министър на вътрешните работи не е нормално в Русе да няма видеонаблюдение, които биха били изключително полезни в този случай, в който липсват свидетели.

По телефона от крайдунавския град бившият учител на жертвата Румен Николаев също подчерта, че версията за мотив за убийството на журналистката да е нейната работа му се струва най-малко вероятна. Според него тиражирането на подобна информация няма нищо общо с действителността.

Вижте целия разговор във видеото.