Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалистите категорични: Майките на деца с увреждания бяха излъгани отново!

Темата в "Денят ON AIR" коментира депутатът от БСП Виолета Желева

04.10.2018 | 20:18 Редактор: Велислав Филипов
Социалистите категорични: Майките на деца с увреждания бяха излъгани отново!

Майките на деца с увреждания напуснаха срещата с народни представители и министри днес, в която трябваше да бъдат обсъдени проблемите им. На срещата присъстваха министри, омбудсманът Мая Манолова и народни представители от ГЕРБ, БСП и ДПС. Родителите са категорични, че крайният срок - 1 октомври, е минал, но реформа няма, нито закон.

"Срещата беше скандална, защото след всички подобни срещи, майките очакваха един конкретен отговор, а не получиха такъв. Как ще залегне това, което те искат, в Закона за социалните услуги? От срещата днес разбрах, че има наченки това да стане в отделен закон, но нищо не се знае. Майките днес бяха излъгани. Те получиха само една сума от 150 млн. лв., но за какво - никой не знае", коментира депутатът от БСП Виолета Желева в предаването "Денят ON AIR".

По думите ѝ не може да се приписва "политически цвят" на нито една майка, която се бори срещу несправедливостта в държавата.

"Нямаше представители на ГЕРБ при протестиращите майки. Може би не могат да ги погледнат в очите. Ако не седнем и не работим заедно, няма как да има положителни резултати. Обществото е много разделено, не само в този случай, виждаме го всеки ден", обясни пред Bulgaria ON AIR социалистката.

Тя е на мнение, че майките на деца с увреждания бяха излъгани от управляващите за пореден път.

"Всяка година парите за министерствата се увеличават, но няма никакви реформи. Една майка днес на срещата каза, че няма право да избере училището на детето ѝ, защото то се разпределя служебно след 7-ми клас. Пари за детето има, но те отиват в училището. Не искаме децата с увреждания да бъдат разглеждани като инвалиди. БСП ще подкрепи майките в техните протести", допълни още Желева.