Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Задължение на опозицията е да участва в работата на парламента, заяви патриот

Доц. Милен Михов коментира липсата на кворум на парламентарното заседание днес

27.09.2018 | 21:06 Редактор: Ралица Братанова
Задължение на опозицията е да участва в работата на парламента, заяви патриот

"Опозицията използва един утвърден инструмент в парламентарната практика. Той се нарича парламентарен бойкот. Бойкотираха парламентарното заседание с ясна политическа цел", заяви доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

Пленарното заседание днес не се състоя заради липса на кворум. Опозицията в лицето на БСП и ДПС отказаха да се регистрират, а управляващото мнозинство успя да събере едва 106 народни представители, при необходими 121 за кворум и за започване на работа. И всичко това с гласовете на депутатите от "Воля".

По думите на депутата от ВМРО бойкотът на опозицията е начин БСП и ДПС да заявят желанието си за предсрочни избори.
Доц. Милен Михов коментира, че всеки народен представител е произнесъл клетва да спазва конституцията и да работи в полза на всички граждани, не само на своите избиратели. Според него още от утре парламентът ще има мнозинство и ще работи спокойно. 

Относно предложението на ВМРО за социална кошница доц. Милен Михов сподели, че предлагат дебат, в който да се очертае кръг от храни от първа необходимост и да се намери законов регламент за производството и търговията на тези продукти.

Да се направи така, че печалбата да е справедливо разпределена между търговците и производителите и в края на всичко да е в полза на потребителите. Тепърва предстои да бъде проведен разговор по темата между партньорите в управляващата коалиция.

Народният представител коментира и темата за референдума в Македония. Според него в сегашните обстоятелства е трудно да се направи прогноза, но най-вероятно допитването няма да мине 50 % активност. 

"Македония е изправена пред избора - да поеме към свото европейско бъдеще, или да остане в сянката на Белград. За съжаление отговорът ще е такъв, че с единият крак ще тръгне по този път, но с другият ще остане в старото положение. Предизвикателствата са много сериозни, най-вероятно ще има предсрочни избори", заяви в "Денят ON AIR" депутатът.