Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: Отказали сме се от този парламент – оставка за правителството!

Планираме да изградим визия за развитие за всяка отделна община, каза Димитър Данчев

27.09.2018 | 20:14 Редактор: Иван Берберов
Депутат от БСП: Отказали сме се от този парламент – оставка за правителството!

Макар и хладен, днешният слънчев ден бе "дъждовен" за народните представители. Сиреч, не благоволиха достатъчно от тях да дойдат на работа, за да има кворум и респективно – заседание.

Част от тях били в командировка, друга част присъства, но не пожела да се регистрира. А пък голяма част от депутатите на БСП бяха нейде из страната. 

"БСП многократно алармира, че нашите предложение и законопроекти постоянно биват неглижирани. Ако нещо евентуално стигне до зала, независимо от аргументите ни – то се игнорира. Осигуряване на кворума е задължение на мнозинството. Ние сме се отказали от този парламент, докато правителството не подаде оставка. Няма как да бъдем принудени от мнозинството да се регистрираме и да натискаме бутоните. Къде бяха депутатите на ГЕРБ? Чухме от Цветан Цветанов, че депутатите им са в командировка в чужбина. Скъпи командировки", подчерта депутатът от БСП Димитър Данчев.  

В студиото на "Денят ON AIR", той отбеляза, че тяхната основна задача е представянето на новата им визия за България пред гражданите. 

"Казали сме, че няма да присъстваме всички в парламента. Не се притесняваме от заплахата от Цвета Караянчева, че няма да ни се изплатят дните на отсъствие. Продължаваме да отстояваме решението си от преди няколко седмици. Надяваме се управляващите да се вслушват в нашите аргументи", посочи още гостът. 

По негови думи БСП продължава да търси решение и консенсус по важните въпроси за гражданите, като този с бедността. 

"Енергийно бедни са хората, които отделят повече от 10% от доходите си за енергоносители. Поскъпването на тока обрича енергийно бедните на тежка зима. Те са подложени на изключителни лишения, за да не измръзнат. Взехме решение да се направи визия за всяка отделна община, за това как трябва да се развива", изтъкна Данчев пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора социалистът заяви, че качеството на работа на парламента е ниско. "Това е и причината за ниския му рейтинг. Това не ни отчайва. Напротив – уверени сме, че сме на прав път и сме готови да работим", завърши народният представител.