Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Президентските атаки към правителството били заради съветниците на Радев

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев смята, че Младен Маринов е най-доброто решение за вътрешен министър в този момент
Публикувана: От:

Младен Маринов замени Валентин Радев на поста министър на вътрешните работи. Това отново стана повод за задочен спор между президент и премиер. Според държавния глава назначаването на Маринов за вътрешен министър е парадоксално. Бойко Борисов пък отговори, че Румен Радев критикува само управляващите и по думите му повтаря тезите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

 

След рокадите в парламента и продължаващото напрежение между институциите, депутатът от ГЕРБ Маноил Манев коментира в студиото на "Денят ON AIR", че българският президент се е превърнал в политическа фигура на БСП. 

"С една година президентстване, да започнеш да разбираш от всичко и то така, че да даваш характеристики за професионални качества на експерти, минали през цялата система на МВР, не е само странно, а и нелогично", заяви Манев пред Bulgaria ON AIR.

Според народния представител постоянните нападки, които Румен Радев отправя, се дължат на политическата му неопитност и прекалена увереност, която му вдъхват различните съветници.

"Аз мисля, че съветниците напоследък доста се издъниха", подчерта депутатът.

Относно новия министър на вътрешните работи Младен Маринов, народният представител от ГЕРБ изрази увереността си, че бившият главен секретар на МВР ще се справи на новата си позиция.

"Няма по-добър в момента експерт, който да може да го свърши това, от г-н Маринов. Как ще се справи като министър, ще видим, нереално е сега да го коментираме", добави още Манев. 

Той беше категоричен също, че управляващата коалиция е много по-стабилна от вътрешното състояние на БСП. По думите му в социалистическата партия има жестока борба за власт. 

Вижте видеото с целия разговор!

Коментари ( 0 )