Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Психолог: Единствената революция която си заслужава е еволюция в съзнанието!

Според Еленко Ангелов сме станали жертви на "хранително-отровителна" промишленост

03.08.2018 | 20:52 Редактор: Лазарина Колчагова
Психолог: Единствената революция която си заслужава е еволюция в съзнанието!

Според последния доклад на ЦРУ България отново държи рекорден показател за смъртност - страната ни се нарежда на трето място в света в мрачната класация. На въпроса кой държи обществото ни в будна кома - отговори психологът Еленко Ангелов в предаването "Денят ON AIR".

"Ту сме на второ, ту на трето място по смъртност в света. Има автоагресия и хипноза. Хората са станали овце - стадо, ние сме си виновни. Кой налива насила имитационните напитки - те го пускат като хипноза. Кои са те? Даже аз, заставайки в медия, ставам част от това. Всички се издържат от хранително-отровителната промишленост, от рекламите", каза в студиото на Bulgaria ON AIR специалистът и автор на осем издадени книги . 

Ангелов обясни, че вижда демокрацията в оригиналния й вид, само когато неграмотни хора не гласуват и нарече търкането на билетчета "замърсяване". 

"Хората, които най-малко пари имат, първи са се наредили да си платят сметките. Решението е в еволюция на съзнанието", апелира психологът. 

По думите на Еленко Ангелов никой не се е стреснал от показателното водещо място на страната ни в мрачната статистика много години и определи отношението като "дебилно".

Все пак Ангелов изрази надежда, посочвайки младежите, в които вижда "потомци на гордите ни войни". 

"Познавам повечето хора, които са в рекламните агенции - това са хора които не вярват нито в бога, нито в кармата", каза още той.

Психологът подчерта, че възможно решение е пазаруването от малките магазинчета и производства, и противопоставянето на големите вериги. 

Гледайте целия разговор във видеото.