Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Защо Желю Бойчев напусна парламентарната група на БСП?

Депутатът от левицата Димитър Данчев с коментар в студиото на Bulgaria ON AIR

28.06.2018 | 21:02 Редактор: Лазарина Колчагова
Защо Желю Бойчев напусна парламентарната група на БСП?

На въпроса защо Желю Бойчев напусна парламентарната група на БСП, депутатът от левицата Димитър Данчев отговори така: "Неговата позиция беше, че иска да се занимава с бизнес. Познавам го - стар кадър, изключително опитен, с достатъчно натрупана експертиза. Смятам, че това което казва е самата истина". 

Данчев допълни, че в парламентарната група не са почувствали напрежение между него и Нинова и отхвърли всякакви конспиративни теории за връзка с предстоящото гласуване на вота на недоверие, както и предполагаема връзка между случая с напускането на Спас Панчев и това на Желю Бойчев.

"Вероятно не е искал да се раздвоява и е преценил, че не е достатъчно полезен. Заявил е желанието си още преди месец, решил е че е дошло крайно време да го направи", каза още той в "Денят ON AIR".

Депутатът от БСП изрази надежда, че "час по скоро МС ще внесе предложенията си по законопроектите за личната помощ. 

"Ние настояваме парламентът да не прекъсва своята работа, включително и през август, докато не бъдат решени проблемите", заяви Данчев.

Във връзка с исканата от БСП оставка на шефа на КЕВР, депутатът отсече: "Председателят на КЕВР е призван да спазва законите, а не да прави коментари по тях и да се чуди как да ги тълкува. Днес решихме да изпратим сигнал до прокурора, за да обърнем внимание на отказа на Иван Иванов от изпълнение на служебни задължения".

Димитър Данчев изрази увереност, че шефа на КЕВР е нарушил Наказателния Кодекс. 

"Ние ясно виждаме нарушението на законодателството", каза той.

Гледайте целия разговор във видеото.