Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Фасилити мениджмънтът набира скорост. Защо е толкова важен?

Коментар на председателя на EuroFM Пека Матфейефф и зам.-шефа на СОС Иван Велков

05.06.2018 | 20:50 Редактор: Тодор Петров
Фасилити мениджмънтът набира скорост. Защо е толкова важен?

Двудневна фасилити мениджмънт конференция ще се проведе от утре в София. Повече от 50 лектори ще представят своите научни изследвания. Очаква се около 400 човека да присъстват и около 5-6 хил. да гледат конференцията онлайн. На събитието ще присъстват и над 300 делегати от цял свят.

"Ако говорим общо - това е създаване на инфраструктура, сгради, технологии и начинът, по който хората използват сградите. Ако говориm по-специализирано - това е предоставяне на услуги в самите сгради", обясни председателят на EuroFM Пека Матфейефф пред Bulgaria ON AIR.

По думите му българската фасилити мениджмънт индустрия е в развиваща фаза и предстоят доста предизвикателства. Гостът в предаването "Денят ON AIR" подчерта, че фасилити мениджмънтът може да е много полезен в различни аспекти. 

"За да се получи качествената среда са ви необходими експерти. Крайният потребител вижда непрекъснато подобряване на средата, стига да се довери на специалистите", отбеляза Пека Матфейефф.

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков добави, че фасилити мениджмънтът интегрира все повече дейности. Според него България се справя добре с европейските и световни практики.

В студиото на Ганиела Ангелова Велков посочи, че основната цел на конференцията е международните делегати да обменят идеи с представители на българската общност.

Зам.-председателят на СОС коментира и сагата "Иванчева". Припомняме, че днес за пореден път заседанието в съда бе отложено, тъй като обвиняемите Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха още време, за да прочетат материалите срещу себе си.

"Сагата се превръща в доста тъжна и мъчителна за всички участници в нея и тези, които я следим. Надявам се тази сага да има неочаквано добър финал и да се случат по-бързо процесите", каза Велков.