Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Трябва да сме по-извисени и да уважаваме словото си, посочи Васил Найденов

Природата ще победи безпардонността на политиците, категоричен бе певецът

24.05.2018 | 20:38 Редактор: Иван Берберов
Трябва да сме по-извисени и да уважаваме словото си, посочи Васил Найденов

Днешният празник ни донесе и продължава да носи редица хубави моменти. Трябва да уважаваме българското слово, поезия, литература и духовност. Нека да бъдем малко по-духовни и витални, нека не приземяваме себе си и хората около нас непрекъснато. Трябва да сме малко над нещата.

Това пожела музикантът Васил Найденов от студиото на "Денят ON AIR". Тъй като празнуваме словото днес, той подчерта, че една песен става хит, едва когато текстът ѝ успее да ни докосне както съзнателно, така и подсъзнателно. 

"Публиката е нещо много страшно. Тя има животинска интуиция, която е много важна. Хората започват много добре да усещат, когато си неадекватен на сцената. И позитивите, и негативите ги поемаме певците, но зад нас стоят много хора. Българинът е изключително музикален и емоционален. Понякога дори си създаваме малко повече емоция, отколкото трябва. Младите трябва да бъдат по-социално активни", отбеляза Найденов пред Bulgaria ON AIR. 

Темата на разговора обхвана и политическия живот у нас. Според госта времето на елегантно говорещите и държащи се политици е отминало, а вместо това е дошла безпардонността. 

"Това ражда насилие. Който и да повярва, че е непобедим, започва краят. Политиците ни обясняват колко трябва да сме благодарни, че ги има. Въпреки атомните изригвания и цялото човешко унищожение на природата, тя успява да пробие и да се възстанови. Природата е над нас и ще ни победи. Природата ще победи хитреците. Не се е родил този, който ще излъже света и космоса. Всичко ще си дойде на мястото", изтъкна артистът.