Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: Потенциалът от компромиси на правителството е изчерпан

Таско Ерменков заяви, че кабинетът е бил съставен без принципен подход към политиките

09.05.2018 | 20:33 Редактор: Ивайло Николов
Депутат от БСП: Потенциалът от компромиси на правителството е изчерпан

Народният представител от БСП Таско Ерменков смята, че настоящото правителство, в което участват ГЕРБ и "Обединени патриоти", е било създадено с компромиси. По думите му управленската програма на кабинета не съдържа това, което трябва да има в една такава програма.

"Видимо се изчерпва потенциалът на компромисите, с които това правителство беше направено. Това правителство беше направено с компромиси, които нямаха нищо общо с принципния подход към политиките", подчерта Таско Ерменков в студиото на "Денят ON AIR". 

Той каза също, че преди година не е подкрепил съставянето на този кабинет, защото е виждал, че плановете на правителството за управление през мандата включват само действия, които ще са в интерес на големия капитал, а касаещото обикновените българи е било "замазвано". 

"Майчинските не са пипани, продължават протестите на хората с увреждания, защото няма достатъчно пари за тях", подчерта депутатът от БСП Таско Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира още срещата на Красимир Каракачанов с Корнелия Нинова, като беше категоричен, че БСП не е в изолацията, в която се опитват да я представят. Народният представител заяви също, че лидерът на БСП ще продължи с разговорите с представители на патриотите.

Вижте повече във видеото!