Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Задава се гейпарад. Патриот: Ценностен сблъсък, който не решава нищо!

Охраната на събитието ще струва 180 000 лева на Столичната община – не е за нашето общество, отбеляза Карлос Контрера

27.04.2018 | 20:06 Редактор: Иван Берберов
Задава се гейпарад. Патриот: Ценностен сблъсък, който не решава нищо!

Тази година парадът(прайдът) на хората с различна от традиционната сексуална ориентация ще бъде на 9 юни във София. Тази тема много често сръчква обществото ни, а коментарите по нея са не по-малко цветни от самото събитие.

"Гейпарадите не са лъжица за нашето общество, дори и да са приети в други държави. Столичната община заяви, че ще подкрепя събитието. Предполагам, че е имало много силен натиск над общината. Това е ценностен сблъсък. Не мисля, че този прайд решава каквито и да е проблеми. Хомосексуалистите не са дискриминирани в България. Те търсят начини да бъдат забелязани, защото с какво друго могат да ги забележат, ако не с ориентацията им?", посочи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. 

По негови изчисления само охраната на парада ще струва на общината 180 000 лева. Активизираните полицаи ще бъдат дръпнати от няколко района оставяйки ги на практика неохраняеми, допълни още гостът в "Денят ON AIR".  

"Кой пречи на тези хора да бъдат такива? Защо трябва да се тръби? Хората, които защитават гейпарада, са с изключително тоталитарно мислене. Тези "защитници" изповядват философията, че само тяхната гледна точна е правилната, а всички други трябва да бъдат мачкани. Няма да спрем да се противопоставяме. Една от идеите на тези прайдове е да свикнем с гейбраковете и осиновяването на деца от гейдвойки", изтъкна съветникът пред Bulgaria ON AIR.

Карлос Контрера съзря двоен стандарт в случая с арестуваната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева по обвинения в тежка корупция. 

"Не може да блокираш административно един район, да притискаш граждани и фирми и да работиш по безочлив начин. Преди дни арестуваха няколко служители на ДАИ, но не виждам тълпи от протестиращи хора за тях. Обществото ни проявява двойни стандарти. Защитата се опитва да представи този процес като фарс, а говорим за много сериозна корупция. Не трябва да губим фокус от голямата тема", подчерта той.