Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Явор Хайтов: Нужен е нов закон за борба с футболното хулиганство!

Някои от фен клубовете в страната са се превърнали в организирани престъпни групи, коментира бившият зам.-министър на МВР

23.04.2018 | 21:00 Редактор: Василена Василева
Явор Хайтов: Нужен е нов закон за борба с футболното хулиганство!

"Нов закон за борба с футболното хулиганство несъмнено би бил от полза. Той трябва ясно и точно да обхване проблемите, свързани с тези мероприятия", посочи в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на МВР Явор Хайтов.

По думите му сега действащият, освен че обхваща всички спортни събития е и приет през 2004 година, а от гледна точка на динамиката, с която се случва всичко е необходимо да бъде променен.

Междувременно стана ясно, че 25-годишният Йордан Исаев, който рани с бомбичка двама полицаи по време на мача ЦСКА - "Левски" остава в ареста. Той се предаде сам в събота и направи пълни самопризнания.

А пострадалата служителка на столичната жандармерия Гергана Зашева съобщи, че се чувства по-добре и се възстановява бързо. Тя сподели, че инцидентът не е успял да я пречупи и ще продължи със службените си задължения.

Във връзка с инцидента пред Bulgaria ON AIR Явор Хайтов коментира, че всички прехвърляли топката към МВР, което не било съвсем правилно.

"Борбата срещу футболното хулиганство трябва да започне с групирането на запалянковците в т.нар. фен клубове, защото някои от тях са се превърнали и дори действат на базата на организирани престъпни групи", подчерта бившият зам.-министър на МВР.

Вижте повече във видеото!