Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Росен Петров ще разбива исторически митове в "Операция: История"

Кръв и мъка лежи между балканските народи, всеки се бори да е велик, посочи телевизионният водещ

06.04.2018 | 21:08 Редактор: Тодор Петров
Росен Петров ще разбива исторически митове в

След 4-годишна пауза Росен Петров се завръща на екран като водещ на историческото предаване "Операция: История" по Bulgaria ON AIR. То ще бъде излъчвано всяка неделя от 16:30 ч.

"Винаги когато съм на живо дланите се изпотяват, сърцебиене... Нормално е човек да се притеснява", призна той в предаването "Денят ON AIR".

В контекста на днeшния Разпети петък Петров посочи, че България в своята история е била разпъвана многократно. България е извървяла много трънлив път, за да постигне своето обединение, настоя той. 

"Толкова кръв и мъка лежи между балканските народи и не можем да го преодолеем. На Балканите всеки се бори да е велик. При толкова величия къде е Велика България, къде е Велика Сърбия, къде е Велика Гърция?", каза още Росен Петров.

Според него сами сме унищожили елита на страната ни, а най-умните и храбри българи са отивали на фронта. Първата световна война е най-голямата касапница, подчерта той и разказа интересна история за нелепата смърт на Димчо Дебелянов.

"Бих искал да разбия някои митове", посочи Росен Петров, запитан за идеята на новото предаване. И даде пример с Византийската империя, каквато по думите му никога не е имало.

"Това е научен термин. Имало е Източна Римска империя. България е воювала не с византийци, а с римляни", отбеляза той.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ина Христова
преди 6 години
Кога ще качите първото му предаване? Сигнализирай за неуместен коментар