Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Мнение от ВМРО: Проблемът с ЧЕЗ е по - скоро медиен

Депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди подчерта, че функцията на държавата е след извършването на сделката

22.03.2018 | 21:10 Редактор: Ивайло Николов
Мнение от ВМРО: Проблемът с ЧЕЗ е по - скоро медиен

Да се избяга от политическото говорене за продажбата на ЧЕЗ. За това призова депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди. Според него проблемът със сделката за електроразпределителното дружество е по - скоро медиен. 

В студиото на "Денят ON AIR" народният представител обясни, че продажбата на активите на ЧЕЗ у нас на "Инерком" е сделка между две частни дружества, които са се разбрали за цена и извършват продажбата. Сиди беше категоричен, че в тази част на процеса държавата няма място.

"Тогава вече е ролята на държавата чрез своя регулатор КЕВР да направи така, че да няма никакъв проблем за тези близо 3 милиона абонати на ЧЕЗ и да не бъдат засегнати по никакъв начин от тази сделка", заяви пред Bulgaria ON AIR Александър Сиди.

По думите му това единственият начин държавата да се намесва, а за друг няма механизми и закон. Депутатът обясни, че според "Обединени патриоти" държавата би трябвало да е стопанин на тези дружества.

"Според нас още самата им приватизация преди много години е грешна", категоричен беше той в ефира на "Денят ON AIR".

Александър Сиди заяви още, че около продажбата на ЧЕЗ, държавата е трябвало да се намеси, като участва в търга и закупи активите на компанията.

Вижте видеото с целия разговор!