Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

"Аз съм, Българийо, твоя дъщеря" с любов към фолклора

Трябва да се гордеем с произхода си, подчерта певицата и организаторка на концерта Поли Паскова
Публикувана: От:

Фолклорната певица Поли Паскова подготвя истински спектакъл от 3 части. Концертът носи името "Аз съм, Българийо, твоя дъщеря" и ще се проведе на 21 март в "Зала 1" на НДК от 19:30 часа, а билети се продават на касата на НДК. 

Още по темата

 

"Избрах това заглавие, защото то носи името на една от песните ми. Също така смятам, че всеки българин трябва да се гордее с произхода си. На този концерт се опитваме по някакъв начин да дадем духовна храна чрез посланията, които отпращаме в началото и края му", коментира певицата в "Денят ON AIR". 

Според изпълнителката все повече хора започват да се интересуват от фолклора и традициите ни, но младите, които решат да завършат такова образование, трудно намирали реализация. 

"Трябва да правим разлика между родина и държава. Държава е само администрацията, а родина е там където тежим, там където са ни корените. В корените ни се крият духовността, езикът, фолклорът и традициите. Ако това ни отнемат – дървото ще изсъхне. По националните телевизии трябва да има повече фолклор, а не да се въртят едни и същи неща", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

Паскова добави още, че писмеността ни датира 6 века преди Христа, а духовното начало на света тръгвало именно от България, но за повече детайли гледайте видеото!

Коментари ( 0 )