Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП продължават да държат държавата да купи 100% от ЧЕЗ

Депутатът от левицата Николай Цонков смята, че не трябва да има страхове, ако това стане

14.03.2018 | 20:25 Редактор: Ивайло Николов
БСП продължават да държат държавата да купи 100% от ЧЕЗ

Визията на БСП е, че държавата трябва да се опита на пазарен принцип да закупи всички акции на електроразпределителното дружество ЧЕЗ в България. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от социалистите Николай Цонков. 

"Това е стратегически отрасъл. Трябва да имаме минимални печалби, които да се влагат в развитие на електроснабдителната мрежа", каза Цонков пред Bulgaria ON AIR. По думите му сега цялата печалба на ЧЕЗ отива в Чехия. 

Народният представител беше категоричен, че не са оправдани страховете, че държавата е лош стопанин и ще бъде лош стопанин, ако придобие изцяло електроразпределителното дружество.

"По - скоро стопанинът в държавата в момента е лош", заяви Николай Цонков в ефира на "Денят ON AIR"

Депутатът беше категоричен, че сега държавата внася несигурност с лошото управление и бездействието си при продажбата на стратегически обекти, като електроразпределителното дружество. Според Цонков КЕВР е трябвало да се намеси.

"Въпросът е защо държавата не се намеси", попита народният представител, като беше категоричен, че в нормативната уредба са описани начините и ситуациите, при които това е възможно. 

Вижте видеото с целия разговор