Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

От ОП искат КЕВР да може да се меси в сделки като с ЧЕЗ

Предвиждат и още един законопроект касаещ неизбежната отбрана – коментар от д-р Калин Поповски
Публикувана: От:

Още по темата

 

От "Обединени патриоти" предвиждат нов законопроект, чрез който КЕВР ще получи правомощията да се намесва в сделки като тази между чешкото дружество ЧЕЗ и пазарджишката фирма "Инерком" на Гинка Върбакова. 

"Преди 14 години тези енергодружества бяха продадени. Това не беше добър знак в обществото. Не можем да кажем на един чужд инвеститор какво и на кого да препродава. България има възможност да даде 300 млн. евро и да купи 34% от активите на ЧЕЗ у нас, ако се наложи", подчерта депутатът от ОП д-р Калин Поповски.

Патриотичната формация предвижда и промяна в Наказателния кодекс касаеща неизбежната отбрана. Тя е подбудена от нашумелия казус от Пловдив, където доктор застреля и уби крадец в дома си. 

Още по темата

 

"Виждаме как реагира обществото на един ежедневен случай на домашен обир. Има цели поколения български граждани, които са свикнали да се изхранват чрез кражба. Трябва да ги интегрираме и да им покажем, че животът не е само кражби. Искаме да разширим обхвата на неизбежната отбрана срещу тези, които влизат незаконно в дома на някого", поясни гостът на "Денят ON AIR".

Разговорът обхвана и изказването на руския патриарх Кирил по линия на речта на президента Румен Радев на 3 март.

"Патриарх Кирил каза остри неща към България, но частично е прав. Той припомни, че войната с Турция я прави именно царска Русия, която дава 120 хил. жертви. Реакцията на Валери Симеонов не я одобрявам, въпреки че го уважавам като политик. Това са едни много остри нападки към най-голямата държава в света. Въпреки това, между трите партии тежък конфликт не съществува", каза народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Коментари ( 0 )