Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ЕС виждал по-добре: "Воля" стана партньор на патриотичните европейски партии

Кое надделява обаче - бизнесът или патриотизмът, отговори Андон Дончев пред Bulgaria ON AIR

02.03.2018 | 20:20 Редактор: Жанета Нейкова
ЕС виждал по-добре:

Партия "Воля" влезе в партньорство с "Движение за Европа на нациите и свободите". 

Вчера лидерът Веселин Марешки бе на работно посещение в Брюксел по покана на лидерите на движението. Той проведе среща с домакините си в сградата на Европейския парламент, където се състоя и съвместна пресконференция за бъдещото партньорство. 

"Явно в някои случаи Европа вижда по-добре отколкото България. Това припознаване на "Воля" като патриотична партия е признание за нас", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Комисията по политиките за българите в чужбина Андон Дончев.

Той категорично обяви, че партията също се възприема като патриотична. 

Все пак дойде и въпросът кое надделява във "Воля" - бизнесът или патриотизмът, тъй като политическата организация на Марешки се възприема по-скоро като бизнес насочена.

"Ролята на държавата трябва да бъде значителна във всеки един сектор, който е от значение за националната сигурност. Трябва да взимаме пример от държавите, които през последните години, дори десетилетия, продължават да се развиват - например Китай, която има 50% държавен дял", отговори на въпроса гостът на Bulgaria ON AIR.

Но коментарът му дойде и във връзка със скандалите около "ЧЕЗ", за които Дончев изказа мнението си: 

"Склонни сме да приемем държавата да има много по-голям дял, а не само контролен... Защо не и 100%", бе мнението на госта на телевизията.