Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

БСП поиска анкетна комисия за акцизната система на митниците

ГЕРБ лъжат за контрабандата на цигари, категоричен бе Лало Кирилов пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

От БСП поискаха да бъде създадена временна анкетна комисия, която да провери създаването и сигурността на акцизната система БАЦИС в Агенция "Митници".

Още по темата

 

Според социалистите трябва да стане ясно кой е създал заданието за изграждане на системата и дали ДАНС е разпоредила проверка на изпълнителя заради пробив в нея. Както и разследвано ли е дали изпълнителят е свързан с лица, които да се възползват от условията за пробив в БАЦИС.

Още по темата

 

Непосредствено преди вота на недоверие срещу кабинета, от опозицията разгласиха доклад на службите за 2016 година във връзка със системата и евентуален пробив в нея. ГЕРБ и правителството отрекоха да има проблеми. 

"Управляващото мнозинство представи информация, която посочва, че борбата с контрабандата на цигари е доста успешна. Данните, които използват обаче, са от изследвания, събрани от "кофите за боклук". Всъщност връзката между контрабандата и сметосъбирането е ГЕРБ", отсече в студиото на "Денят ON AIR" народният представител от ПГ на БСП Лало Кирилов.

Припомняме, че само преди ден всички служби - митници, МВР и прокуратурата отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари у нас - 6%.

По думите на Лало Кирилов ГЕРБ лъжат за тези резултати, тъй като те се позовават именно на последния доклад на митниците.

"Налице е наличие на изтрита база данни. Много е странно как в една система не може да се разбере кой от служителите е влизал и какво точно е правил", отбеляза още гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Вижте видеото с целия разговор!

Коментари ( 0 )