Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ за антивота на БСП: Проява на лош вкус, едва ли ще е конструктивен

Трябва да имаме повече самочувствие като общество, категоричен бе Александър Ненков пред Bulgaria ON AIR

17.01.2018 | 19:57 Редактор: Иван Берберов
ГЕРБ за антивота на БСП: Проява на лош вкус, едва ли ще е конструктивен

БСП внесе в парламента вота на недоверие с 80 подписа. Темата е несправянето на управляващите в борбата с корупцията.

"Вотът на недоверие е проява на лош вкус, що се касае времето за провеждането му. Беше по-удачно да приключи преди председателството. Притеснявам се само, че дебатът ще е на ниско ниво и на лична основа под формата на заяждане. Няма да напреднем като общество в борбата с корупцията чрез него. Не вярвам да бъде конструктивен", подчерта депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. 

В студиото на "Денят ON AIR" той посочи, че е очаквал по-силни мотиви и по-задълбочени анализи от колегите си от Столетницата. Повечето мотиви са свързани с конкретни казуси, които са представени като скандали, поясни гостът в студиото. 

"Пъзелът "Корупция" зависи от няколко неща – първо, законите трябва да дадат рамката. Второ, съдебната система трябва да бъде безпристрастна и с добро обществено доверие, нещо от което тя страда. И трето - обществото трябва да е непримиримо към тази тема", разясни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Според Ненков е неадекватно да очакваме Европа да има позитивно отношение към нас, а самите ние да нямаме уважение към себе си.

"Защо е нужно някой от чужбина да ни каже, че сме постигнали много. Ние не сме чак толкова лоши. Трябва да признаваме недостатъците си, но и да знаем постиженията си. В крайна сметка обществото ни трябва да има малко повече самочувствие. Не бива да показваме колко сме зле и колко сме бедни пред европейците", заяви политикът.