Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Защо Витоша има проблеми с лифтовете? Заради неизгоден договор от 2007 г.

Силвия Христова разказа какви решения за управлението на националния природен парк е взела Временната комисия днес
Публикувана: От:

Защо Витоша няма предпоставки за зимен туризъм? Защо има проблеми с лифтовите съоръжения? 

Още по темата

 

"През 2007 г. Столичната община и Столичният общински съвет продават своето предприятие "Въжени линии" чрез приватизационен договор на "Витоша ски". Продават се кабинковите лифтове в квартал "Симеоново", "Княжево", "Драгалевци" с един неизгоден договор". Така коментира тези въпроси в "Денят ON AIR" председателят на Комисията по архитектура и градоустройство към Столичната община Силвия Христова.

Гостът на телевизията пристигна в студиото след края на заседанието на Временната комисия за решаване проблемите на Витоша.

По повод договора от 2007 г. Христова продължи, че той е бил подписан 2 месеца преди края на мандата на СОС.

"Условията в него са неизгодни, защото в документа никъде не е изписана гаранция лифтовите съоръжения да работят. Единствените ангажименти са да се заплатят задълженията на "Въжени линии", които предприятието е имало тогава", разказа юристът. 

На заседанието на Временната комисия са били взети 3 решения по повод управлението на националния природен парк, информира гостът на Bulgaria ON AIR.

Първото е Комисията, заедно с представители на Дирекция "Природен парк Витоша", да направят обследване на хижите в планината, тъй като са получавани сигнали, че някои от тях не са в добро състояние.

"Второто решение, което взехме е да се увеличи ограничението за навлизане с автомобили в планината. В момента забраната важи от 11 до 14 часа, но с новото предложение тя ще бъде от 11 до 15 часа", отбеляза Христова.

А третото взето решение е още веднъж да бъде изслушана Дирекцията "Природен парк Витоша" по повод техния план за управление.

 

Коментари ( 0 )