Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот: Обединена Европа е сред първите военни сили в света!

Завръща се доверието в политическото ръководство на Българската армия, обяви доц. Милен Михов

10.01.2018 | 20:35 Редактор: Тодор Петров
Патриот: Обединена Европа е сред първите военни сили в света!

Военният потенциал на Европейския съюз не е никак малък и Европа е една от първите военни сили в света. Политиката на сътрудничество може да доведе с по-малко национални разходи да се постигнат по-големи способности, заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов.

Европейският фонд за отбрана е нещо ново, което тръгва и в Европа има разбиране, че трябва да се води активна политика по темата, смята той. Доц. Михов обаче посочи, че отбранителният фонд на Европа няма да реши проблемите на нашата отбрана. По думите му на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност е станала ясно, има необходимост от сериозно увеличване на разходите за отбрана и то по-бързо от предвиденото.

"Очевидно в последните 8 месеца, откакто Красимир Каракачанов е министър на отбраната, много неща започнаха да се случват в Армията и в сектор "Сигурност". От моите срещи с военнослужещи виждам нещо важно - завръща се доверието в политическото ръководство на Армията", коментира гостът в предаването "Денят ON AIR".

Депутатът от "Обединени патриоти" коментира и поредицата от протести на еколози срещу решението за изграждане на втори кабинков лифт в Банско. Той подчерта, че кабинковата линия не премахва законовите екологични изисквания на инвестиционната дейност. 

Според доц. Михов твърденията на природозащитниците за унищожаване на природен парк "Пирин" са хипотетични и злоупотребяват със страховете на хората. 

"Банско има изключителен потенциал за целогодишен туризъм", настоя гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

По повод гласуването на Истанбулската конвенция, която изправи на нокти Патриотите, доц. Милен Михов заяви:

Насилието над жени е тема, по която има обществено съгласие. Когато се говори за Истанбулската конвенция, трябва да кажем, че там има текстове, които ясно се разграничват с разпоредбите на Конституцията за пол и брак.