Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

България се опитва да изтъргува своите позиции на Франция, твърди експерт

Според Милен Керемедчиев по време на визитата на Румен Радев натискът на Еманюел Макрон върху страната ни ще продължи

05.12.2017 | 20:25 Редактор: Велислав Филипов
България се опитва да изтъргува своите позиции на Франция, твърди експерт

По време на визитата на Макрон в България нашата страна бе единствената от всички посетени, която се поддаде на натиска на Франция относно предложението за реформата при командированите работници. При сегашното посещение на Радев Макрон отново е продължил да "натиска" по тази тема. Румъния също отказа на това предложение. Северната ни съседка стои изправена и защити своите позиции, а България се опита да ги изтъргува. Така бившият заместник-министър на икономиката и на външните работи Милен Керемедчиев коментира посещението на президента Румен Радев във Франция в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му сегашната визита на българския президент в Париж е по покана, отправена от Макрон по време на визитата му в България. 

"Не се чу по време на посещението на Радев да са се поставили нови искания, освен влизането в Шенген. Политическата ситуация в момента не предполага този разговор да пожъне успех. Сякаш президентът държи на това искане и не поставя други теми, а трябва", уточни Кермедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според госта на "Денят ON AIR" във всяка една визита трябва да се обсъжда сигурността и отбраната, а освен това трябва да се повдига и въпросът за преместването на някои европейски институции на Балканите и специално в нашата страна.

Бившият заместник-министър на икономиката и на външните работи засегна и темата със скорошното посещение на министър-председателя Бойко Борисов заедно със Симеон Сакскобургготски в Саудитска Арабия.

"Коментарите на "Обединените патриоти", че посещението нарочно е съвпаднало с обсъждането на "царските имоти", са изключително некомпетентни. Симеон Сакскобургготски познава 5 от общо 7 крале на Саудитска Арабия. Политическото говорене по тази тема измества фокуса, а именно правилното "стъпване" на страната ни за изграждане на добри взаимоотношения с държавите в региона", заяви още експертът.