Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

В Деня на будителите: Възпитанието ни куца, паметта ни - къса!

Това мнение сподели депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред Bulgaria ON AIR

01.11.2017 | 19:40 Редактор: Тодор Петров
В Деня на будителите: Възпитанието ни куца, паметта ни - къса!

Занимаващите се с политика хора много често сами уронват авторитета на институциите, в които работят. На това мнение е депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който в Деня на народните будители гостува в предаването "Денят ON AIR".

"Будител е много чисто нещо. Разочарован съм от това, което видях в парламента, защото за пореден път показахме, че и паметта ни е къса, и възпитанието нещо ни куца", посочи той по повод днешните нападки в НС, по време на които бяха използвани епитети като "идиоти" и "еничари".

Гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че в последните дни е имал честта да се запознае с истински будители, като създателя на най-новия български филм "Дамасцена" и мениждъра на ансамбъл "Българе".

В контекста на атентата в Ню Йорк Маноил Манев обяви, че у нас вече се е провело заседание, на което са обсъждани подобни ситуации.

"Тази трагедия е много показателна. В САЩ през последните години започна да се натрупва усещане, че случващото се в Европа не може да се случи там. Мерките и борбата с тероризма не могат да минават на рутинност", коментира той в студиото на Кузман Илиев.

По думите му системата работи много просто, като се прави анализ на т.нар "тесни места", анализират се събитията и се изграждат мерки за сигурност във връзка с направените анализи. Депутатът от ГЕРБ посочи още, че нашите служби са носители на едни от напредничавите идеи.

Маноил Манев коментира и Бюджет 2018, посочвайки, че МВР получава около 63 млн. лева в повече, като 55 млн. от тях са за заплати на служителите. Той подчерта, че вътрешният министър изразява твърдото убеждение, че увеличението трябва да се случи диференцирано. 

"Той чака да чуе да предложенията на синдикалните организации в МВР", отбеляза Манев..