Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Оставки, корупция, бюджет – проблемите през очите на ГЕРБ

Ако за нарушенията има доказателства, то нека бъдат внесени в прокуратурата, заяви Павел Христов пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Опозицията поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев след като граничната ни стена бе обявена за обект с национално значение. 

"Тази тема е силно преекспонирана. Не мисля, че има сензация. Става дума за обект, който е от истинска важност за националната ни сигурност. Нормално е да се третира така. По отношение на обвиненията - корупционна практика се доказва с факти. Ако някой има доказателства за някаква нередност, нека ги представи в прокуратурата", така коментира казуса депутатът от ГЕРБ Павел Христов.

Антикорупционното законодателство и идеите на БСП

Според Христов проблемът с корупцията не може да се реши само в една институция или с ново звено, тъй като е многопластов.

"Разследването и установяването на корупционни практики е много важно за противодействането им. В действителност е нужно да имаме нов единен орган, с който да се реагира много по-бързо, по-организирано и информирано. Конституцията ясно казва кой има право да разследва. Този нов орган ще бъде изцяло съобразен с нея", категоричен бе той в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

 

Бюджет 2018 г.

По думите на Христов, "Бюджет 2018 г." предвижда финансова стабилност и икономически растеж.

"Догодина се очаква ръст на икономиката от 4%, което ни подрежда на едно от челните места в Европа. Предвидени са и повече пари за заплати, здравеопазване, отбрана. Средствата за доходи в бюджета са с 720 млн. лв. повече. Икономиката ни върви в правилната посока и ще продължаваме да се развиваме добре. Ние харчим пари, които сме изкарали, и ги инвестираме в своето развитие", подчерта депутатът.

Случаят с Делян Добрев

Акцентът на разговора се измести към нестихващите скандали в парламента и в частност тези, свързани със шуробаджанащината по областите.

"В крайна сметка имаме закони, които трябва ясно да бъдат установени дали са спазени или не. Соченето на Делян Добрев с пръст не го прави виновен или престъпник. При положение, че законите са спазени, всеки трябва сам да прецени как да реагира. Той беше подложен на огромен натиск без да има оправдание за това. Според нас (ГЕРБ - бел.ред) няма нарушения на конституционни норми", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

 

Коментари ( 0 )