Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от "Воля": Допълнителен антикорупционен орган не ни е нужен!

Това само би утежнило ситуацията в страната, категоричен бе Стефан Августинов

18.10.2017 | 20:23 Редактор: Василена Василева
Глас от

Допълнителен антикорупционен орган само ще утежни ситуацията в страната ни. По този начин ще се създаде "още една бухалка за бой по непослушните" и в същото време ще доведе до назначаването на допълнителни административни служители и съответно до излишни разходи за държавата, посочи в студиото на "Денят ON AIR" Стефан Августинов, член на Изпълнителното бюро на ПП "Воля".

Той обясни, че партията не възнамерява да подкрепи нито проекта на БСП, нито този на ГЕРБ, отнасящи се до въпросния закон. А събирането на вече съществуващи структури също не е решение, категоричен бе гостът на Кузман Илиев.

Вчера Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) не реши нищо конкретно за бъдещия антикорупционен орган. Заседанието беше свикано извънредно, след като миналата седмица КСНС се провали отново по темата корупция. Тогава премиерът Бойко Борисов закъсня за срещата, а част от министрите не присъстваха.

"Проблемът в България е липсата на дефиниция. Говорим за борба с корупцията, но знаем ли какво всъщност представлява тя?", риторично попита Августинов.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че в момента цялата държава изхранва определен кръг бизнеси и се явява основният финансов инструмент в страната ни. А частният бизнес и частната инициатива на практика не съществуват.