Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бюджет 2018 г. – икономически растеж с политическа стабилност

БВП до края на годината се очаква да стигне 4%, заяви народният представител от ГЕРБ Александър Иванов

13.10.2017 | 19:50 Редактор: Иван Берберов
Бюджет 2018 г. – икономически растеж с политическа стабилност

Реални скандали в държавното управление няма. Всички заложени политики се движат в правилната посока. Икономиката се движи като в политически стабилна държава. Има положителен ръст в българския износ. Очаква се БВП до края на годината да порасне до 4%. Подобен растеж очакваме и догодина. Макроикономическата среда следва модата на политическата стабилност.

Това посочи депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в студиото на "Денят ON AIR". 

"Очакванията за "Бюджет 2018 г." са за запазване на ръста на БВП. Индикациите, които имаме за макроикономическото състояние на страната, са позитивни. По-приоритетните сектори, заложени в управленската програма на правителството, ще бъдат по-силно застъпени. Изключително финансово стабилни сме. Фискът е стабилен. Безработицата намалява. Добре работещата икономика ще доведе до повече средства", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR. 

И добави, че увеличението на учителските заплати с 15%, е приоритетно за догодина, както и осъвременяването на военната техника на българската армия. 

"Заложеното покачване на МРЗ е тя да стане 510 лева. Хората, които повишават своята квалификация, се реализират на пазара на труда. Ние сме в пазарна икономика – ако някой отрасъл изостава, то хората трябва да се преквалифицират. Инфраструктурата в северозапада се развива, за да се привлекат нови инвеститори", подчерта Иванов.