Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проданов: България е единствената страна в Европа, в която неравенството не намалява!

Данъчната система е един от основните елементи, които дават възможност за смекчаване на бедността, категоричен бе лидерът на АБВ

29.09.2017 | 20:28 Редактор: Жанета Нейкова
Проданов: България е единствената страна в Европа, в която неравенството не намалява!

България е единствената страна в Европа, в която след данъци и социални трансфери неравенството не намалява, което означава, че системата ни не е ефективна! Това заяви в "Денят ON AIR" председателят на ПП АБВ Константин Проданов.

Гражданската инициатива "Да спрем машината на неравенството! За справедливи данъци!" стартира кампанията за въвеждането на необлагаем минимум за доходите на физически лица поне в текущия размер на минималната работна заплата.

Инициативата набра популярност в обществеността, като АБВ е сред партиите, профсъюзите, организациите и др., които подкрепят идеята зад нея.

"Данъчната система е един от основните елементи, които дават възможност за смекчаване на бедността и неравенството", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Въвеждането на облагаем минимум, по-ниско ДДС за стоки от първа необходимост, са две от всички мерки, широко споделяни не само у нас, но и във всички развити страни като ефективни механизми за борба с неравенството, подчерта лидерът на АБВ.

"Инициативата не е нито дясна, нито лява, тя е правилната", категоричен бе Константин Проданов.

Политикът обясни, че целта на "Да спрем машината на неравенството!" е да събере максимален брой подписи до края на октомври, които ще спомогнат предложението да бъде внесено в  парламента. 

"Когато се разглежда бюджетът за 2018 г. ще накараме управляващите да преосмислят досегашната си политика", закани се Проданов.