Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещи:
Владимир Сиркаров
Кузман Илиев

Тръмп няма да легне под условията на Путин, коментира експерт по международна сигурност

Има военни проекти, на които САЩ държи, посочи Димитър Гърдев
Публикувана: От:

Още по темата

 

Трябва да се обяснява все повече и по-ясно на хората, че разпадането на Европейския съюз ще доведе до изключителна катастрофа, коментира в "Денят ON AIR" експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

"Ако Европа не застане самостоятелно като център в преговорите между САЩ и Русия, те ще се договорят, независимо от това. Европа трябва да се централизира, да изгражда собствени органи за сигурност, впоследствие да участва в този преговорен процес", добави той.

Що се отнася до комуникацията между Доналд Тръмп и Владимир Путин, Гърдев отбеляза, че бившата администрация на САЩ води своебразна война срещу американския президент, най-вече чрез медиите:

"Преекспонират се тези страхове, има едно говорене, че той (бел. ред. - Тръмп) ще се съгласи с Владимир Путин, ще легне под неговите условия. Няма да е така", настоя Гърдев.

По думите му САЩ няма да се откаже от условието си държавите на НАТО да дават 2% от БВП за отбрана, както и от проектите си в Европа - съоръженията и базите. "В тази среща, която предстои между Доналд Тръмп и Владимир Путин, тези неща ще останат като елементи", добави събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Още по темата - във видеото!

      

Коментари ( 0 )