Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Бдение в София почете жертвите в Брюксел

25.03.2016 | 21:55 Редактор: Мария Аладжова
Бдение в София почете жертвите в Брюксел

Тази вечер пред Националната художествена галерия в столицата се проведе бдение в памет на жертвите от атентатите в Брюксел.

Бдението беше организирано съвместно от посолствата на Белгия и Франция, а на него присъстваха посланикът на Белгия у нас Аник ван Калстeр и посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан.

Хората се събраха с цветя и свещи в градинката пред галерията.

"Тук сме, за да изразим съпричастност и искрените ни съболзенования към този прекрасен народ. Аз съм живяла в Белгия, работила съм с белгийци. Те са невероятни хора, както и французите, и такива неща просто не трябваше да се случват. Трябва да се сложи край на тази ужасна форма на тероризъм", разказа пред Bulgaria ON AIR една от присъстващите.

"Благодаря, че се присъединихте към нас тази вечер, за да отдадем почит на жертвите от терористичните атаки в Брюксел. Нека помислим за всички онези, които са загубили скъп за тях човек, за всички ранени и всички потресени от атаките в Брюксел и неотдавнашните атаки в Париж", заяви Аник ван Калстeр по време на встъпителната си реч на бдението.