Какво ни нашепват ракетите

Коментар на водещия на "Необичайните заподозрени" - Георги Лозанов
Публикувана:

Георги Лозанов, водещият на предаването "Необичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR, коментира военните действия на САЩ и Алианса в Сирия. 

Военният удар на САЩ и партньори в Сирия разбираемо измести другите теми от седмицата, като имаше една особеност в медийното му отразяване – коментарите доминираха над информацията, включително в новинарските емисии. И това също е разбираемо, защото ударът е преди всичко послание (в този смисъл физическото поразяване на целите не е особено важно), той е текст, написан с ракети, който трябва да бъде преведен на езика на думите. Ето съдържанието му, или поне част от него, в резюме.1. Използването на химическо оръжие днес не бива да остава ненаказано (настояването за доказателства със съдебна валидност за вината е тактика за измъкването на виновника).

2. Вашингтон потвърждава, че и по времето на Тръмп не се е отказал от ролята си на „световен полицай”, готов да защитава със сила човешките права (това, впрочем, беше ясно подсказано още с предишния удар през миналия април – пак в Сирия и пак заради употреба на химическо оръжие).

3. Непрестанно напомняната, особено от Кремъл, заплаха от световен конфликт няма да е спирачка в изпълнението му на тази роля „само мир да има”.

4. САЩ не са готови да отстъпят пред нарастващото геополитическо влияние на Русия в Сирия и региона.

Целия коментар прочетете в Offnews

Коментари ( 0 )