България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Експерти: Кампанията преди вота не беше най-красивата за гледане

Психологът проф. Антоанета Христова и социологът Първан Симеонов с коментар пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Изборният ден започна нормално в цялата страна. Към 9:00 часа избирателната активност е била 3,9%, което е в рамките на прогнозите. Това каза в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR социологът Първан Симеонов. Той и политическият психолог проф. Антоанета Христова коментираха, че предизборната кампания не е била много приятна за гледане, а проф. Христова дори я нарече "грозна".

"Това носи риск да отврати и намали степента на активност на гласоподавателите", посочи тя.

Тя добави още, че днес най-вероятно ще се види битката между твърдите избиратели на партиите.

"Залогът този път в България също е голям. Имаме доста ярки призиви за гласуване, което означава, че можем да очакваме и по-висока активност. От друга страна - 3 почивни дни, грозновата кампания, това пък ще намали избирателната активност", обясни Първан Симеонов.

Двамата гости в "Гласът за Европа" коментираха още, че навсякъде евроизборите са междинен тест за властта и затова навсякъде се залага на националните теми. Първан Симеонов подчерта, че разделението и темите у нас са представителни за това, което се говори в цяла Европа. 

Проф. Антоанета Христова пък добави, че нашите проблеми трябва да са европейски, а нашите представители в ЕП трябва да направят именно това - да скъсят дистанцията и да поставят тези проблеми за решаване в Брюксел.

По думите ѝ българските кандидати трябва да се борят, за да обърнат вниманието към нас, защото в ЕП тече именно такова състезание постоянно.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )