България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Превозвачите бесни: Чувстваме се като опитни зайчета с тол системата

Магдалена Милтенова обяви пред Bulgaria ON AIR, че това ще се отрази и на крайния потребител
Публикувана: От:

Още по темата

 

Задълбочава се недоволството на превозвачите срещу тол системата. От автобусния бранш са категорични, че не могат да плащат исканите такси и призоваха да не важат за обществен превоз на пътници. В четвъртък ще се състои среща на различните сдружения на превозвачите, на която се очаква да излязат с обща позиция.

Темата коментира пред Bulgaria ON AIR Магдалена Милтенова от Асоциацията на българските превозвачи.

"Ние още от началото на тази година обявихме, че ще има сериозен проблем с тол системата, тъй като нямахме никаква информация какви са цените, които предстои да бъдат въведени и настояхме автобусният транспорт да остане на винетна система, както в много европейски държави", посочи тя. 

По думите ѝ дори 1 стотинка на км пробег ще бъде 100% по-висока от това, което в момента се плаща и със сигурност ще се отрази и на цената на билетите.

Според нея хората, които изготвят тези системи, ги правят да изглеждат добре за държави като Германия или други европейски държава с много по-високи доходи от България. 

"В момента ние сме първата държава в Европа, която ще таксува второкласни и третокласни пътища. Ние се чувстваме като опитни зайчета, върху които се експериментира, а това рефлектира върху крайния потребител", изрази възмущението си Милтенова.

Тя допълни, че автобусният бранш е в колапс и има изключително големи проблеми по отношение на нерегламентирания транспорт, липсата на средства за финансиране по европейските фондове и др.

Магдалена Милтенова отправи апел към управляващите да не ги използват като "опитно поле" за експерименти, които няма да доведат до нищо полезно. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    23 апр 2019 | 10:38

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа sgan на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат! Алооо, боговете, изхвърлили сте си боклука тука, призовавам ви да си го съберете! До 2050-та цялата глупава егоистична триизмерна човешка реалност следва да стане на пихтия заради природни стихии, етаж по етаж като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва.