Нова стратегия за измами в столицата: Мъже заплашват жени шофьорки

Обвиняват ги в предизвикване на ПТП, след което ги изнудват за пари
Публикувана: От:

Група мъже изнудват жени-шофьори и такива с малки деца за пари, инсценирайки катастрофа. Къде и по какъв начин действат бандитите?

Около десетина мъже с две скъпи коли – един джип и един седанов автомобил набелязват жени шофьори с по-стари и видимо ударени от стари произшествия коли. 

Още по темата

 

Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки кататстофра. Заснемат импорвизирания удар и зачакват собственика на паркираната кола да се върне.

Когато това се случи, съобщават на собственика на виновния автомобил, че е забравил да си вдигне ръчната спирачка и колата е тръгнала надолу и е смачкала тяхната. След това им искат 300 лева за ремонт. 

Последният случай е в столчиния квартал "Слатина". Събота следобeд. Боряна отива заедно със съпруга и детето си на детски рожденд ден в квартал "Слатина". След края на детската забава обаче я чака неприятна изненада. 

Пред колата ѝ я чакат двама мъже. Виждайки, че Боряна влиза в колата си, те тръгват към нея и я обвиняват в разбиването на техния автомобил. Жената недоумява как това е възможно.

Мъжете със скъпите коли обаче парадират с доказателство - показват ѝ снимка, на която се вижда, че двата автомобила са прилепени един до друг. 

Въпреки че не се има за виновна, предлага на мъжете да подпишат двустранен протокол за ПТП и те да получат пари от нейния застраховател, но те отказали и започнали да я обиждат пред детето и мъжа ѝ. 

Боряна ясно им заявява, че няма да даде и стотника, което вбесява мъжете. На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна.

Застрахователи твърдят, че получават сигнали от свои клиетни за подобни случаи постоянно.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )